CORONA / COVID-19 GEVOLGEN
Corona / Covid-19 gevolgen

(N)OPA

Stel je hebt een leuke Opa. Het verschil tussen pre- en post Corona kan dan heel hevig zijn. En emotioneel! Heftig!

BAAN

Stel je hebt een leuke baan. Maar Corona treft je werkgever hard. Helaas pindakaas? Ontslag? Wat rest is - hopelijk - WW.

LEKKER (KLAAR MEE)

Stel je hebt een restaurant. Verplicht op slot. Terwijl de klanten ècht wel zouden willen. Dan maar achter de geraniums....! De nieuwe maatregelen brengen echter wellicht verlichting.......

NOTHING COMING SOON IN THIS THEATRE........

Stel je hebt een bioscoop. Iedereen wil dolgraag naar de film. Maar je mag ze eenvoudigweg niet binnenlaten. Duimen draaien dus!

TUSSEN DE SOEP EN DE.............

Stel je levert aardappels aan de groothandel. Jammer. Er mag immers niet meer buiten de deur gegeten worden.  Niks(en) is het devies!  Hopelijk eindigt de lockdown snel......

YOUR TRIP NO TRIP = SIP

Stel je bent Yourtripmytrip. Niemand boekt meer een vakantie. Iedereen annuleert. Zelfs degenen die al vorig jaar geboekt hebben. Gevolg: negatieve omzet. Maar wel dubbel werk. Zonder inkomsten. Het annuleren op zich kost evenveel tijd als het boeken. Maar dan begint het pas. Zie je reeds betaalde geld maar eens terug te krijgen van KLM, Transavia, TUI en alle anderen. Ze nemen niet eens de telefoon op en op emails reageren ze niet. Heel Nederland mag meebetalen aan de lonen van hun werknemers. Heel Nederland 'mag' hen steunen middels een enorme staatssteun die in de miljarden loopt. En vervolgens MOET half Nederland hen ook nog eens renteloze leningen verstrekken zonder onderpand. Allemaal tegen de wet en tegen de richtlijnen van de EU. Maar 'onze' regering gedoogd. Het is een schande!

Inmiddels hebben verzekeringsmaatschappijen gewoon tussentijds hun voorwaarden (in het nadeel van de consument) aangepast en onze regering zegt doodleuk niet te repatrieëren. Maar ik blijf gewoon verantwoordelijk, Corona of niet.

Voor mijn klanten ga ik tot het uiterste om hun en mijn geld terug te krijgen. Dit kost me letterlijk uren per dag aan de telefoon. Met minimaal resultaat. Maar ik zal doorgaan tot het gaatje!