CORONA LANDENTOEGANG
NIEUW: Diverse airlines bieden nu flexibeler boekingsmogelijkheden: 

* sommige met gratis omboeken naar een ander tijdstip of andere bestemming

* anderen in combinatie met een voucher als je niet wilt omboeken

* weer anderen zelfs geld terug. 

Wel gelden per airline weer andere voorwaarden en termijnen; 

* sommige tot twee weken voor vertrek (heb je nog niet veel aan als er ergens een week voor je vakantie Corona uitbreekt/muteert)

* sommige tot op de dag van vertrek. 

Weten hoe het precies zit? Contacteer me: a3@yourtripmytrip.nl, of 06 1296 1032.

CORONA LANDENTOEGANG

Is Appie Heyn nog open? Kan ik nog bij Praxis terecht? Je tikt het ff in op je telefoon en meneer (of mevrouw) Google vertelt je precies tot wanneer de winkel van je keuze open is. En ook hoe laat die morgen weer opengaat. We hadden ons nooit voor kunnen stellen dat we zoiets  ooit nodig zouden hebben voor de toegang tot (vakantie)landen. Toch? Is België open? Hoe laat kan ik morgen terecht in Frankrijk? Op dit moment (januari 2021) is het allemaal erg duidelijk; reizen naar het buitenland wordt afgeraden tot en met maart 2021. En alhoewel er op de huidige regering veel is af te dingen (vind ik) ben ik het met dit reisadvies eens. Waarom zouden we Corona in het buitenland gaan brengen of halen? Reizen op dit moment is op z'n minst onethisch en misschien zelfs wel asociaal.

Met pijn in het hart is mijn advies dan ook: REIS NIET!  
En als je wilt boeken voor later in het jaar, vergewis je er dan van dat alles 100% kosteloos geannuleerd kan worden zonder opgaaf van reden. Accepteer niet de 'geld terug garanties' en dergelijke van Corendon, Sunweb, TUI en anderen, hiervoor gelden beperkende voorwaarden die je in de praktijk nog steeds erg veel financieel risico brengen!

ARGUMENTEN OM NIET TE VLIEGEN OOK AL MAG EN KAN HET WEL
Uiteraard beslist iedereen zelf of hij wel of niet aan boord van een vliegtuig stapt voor de vakantie. De ANVR, TUI's en Corendons van deze wereld zeggen zodra een land geel kleurt:  'we mogen weer!'. Uit eigen belang. Ik kijk naar het belang van mijn klant en zeg iets anders. Want stel dat:

* er bij iemand in het gezelschap voor boarding (lichte) verhoging of koorts wordt geconstateerd? Die mag niet aan boord. Wat doe je dan? Weg vakantie! Wat gebeurt er met je duurbetaalde vlucht, vakantiehuis, huurauto, appartement, geboekte excursies etc.? Buiten deze zeer vervelende situatie kun je er ook op rekenen dat je verzekeringsmaatschappij de voorwaarden heeft aangepast: je krijgt geen cent terug!


* of nog erger: het bovenstaande gebeurt voor je retourvlucht naar huis? Wat nu? Vliegt de rest van het gezelschap wel terug? Laat je de 'koortsige' achter? Etc.........


* de luchthaven autoriteiten in het land van aankomst (lichte) verhoging of koorts vaststellen bij aankomst op de luchthaven? In de meeste landen dien je dan verplicht twee weken in quarantaine te gaan met het hele gezelschap. Weg vakantie!


* één of meerdere van jullie tijdens de vakantie Corona krijgen. Wat dan?


* er tijdens je vakantie ter plaatse een Corona-uitbraak is: wat dan?


* er tijdens je verblijf in het buitenland in Nederland Corona uitbreekt: wat dan?


* de luchtvaartmaatschappij of het land van bestemming eist een vaccinatie - al dan niet van een bepaald merk - en je hebt die niet (allemaal)?

Dus nogmaals: iedereen bepaalt zelf wat hij doet. En als je het risico wilt nemen omdat jullie toch nooit ziek worden of koorts hebben: be my guest. Letterlijk en figuurlijk. Want uiteraard boek ik dan graag de vakantie voor je! Maar mijn advies is: GA NIET!

MINBUZA

Het is sowieso belangrijk om te weten of het Ministerie van Buitenlandse zaken, kortweg Minbuza, het negatieve reisadvies voor je bestemmingsland al heeft opgeheven. Op moment van schrijven - 16 janauri 2021- geldt nog voor alle landen code 'oranje'. Dat wil zeggen dat reizen wordt afgeradden tenzij het strikt noodzakelijk is. Denk er ook aan dat bij reizen naar een 'oranje' land de meeste reisverzekeringen in geval van schade NIETS uit zullen keren. Niet bij verlies of diefstal en bijvoorbeeld ook geen medische kosten. Mijn advies: GA HET RISISCO NIET AAN!

Op de website 'Nederland wereldwijd' is de meest up to date info per land te vinden. Klik hier of op het plaatje hieronder.  

YOURTRIPMYTRIP: reis wijs!

Reis wijs! 'Groen of geel licht' van het ministerie en toegang in het land van je keuze garandeert nog geen fijne vakantie! In diverse landen wordt je bijvoorbeeld bij aankomst getest. Postief voor Corona? Dan twee weken quarantiane voor je hele gezelschap. Fijne vakantie...........

Uiteraard kun je mij ook altijd benaderen met vragen. Meestal weet ik het antwoord of ik zoek het voor je op. Heb je dus interesse in een trip naar het buitenland dit jaar of later, aarzel dan niet om contact op te nemen; ik help je graag!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam porttitor augue a turpis porttitor maximus. Nulla luctus elementum felis, sit amet condimentum lectus rutrum eget.