JE OGEN UITKIJKEN IN KENIA
JE OGEN UITKIJKEN IN KENIA


Als safaribestemming staat Kenia absoluut bekend als één van de toppers van Afrika. Ook bekend geworden als de setting voor het beroemde boek en diens verfilming ; Out of Africa' van Karen Blixen. Zo je deze film nog niet gezien hebt - wat eigenlijk nauwelijks voor te stellen is daar het hier een echte absolute klassieke 'must see' betreft - dan is het echt een aanrader om dit ter voorbereiding van je reis alsnog te doen. In Kenia zul je met een hartverwarmend  'Jambo'  welkom worden geheten (Jambo betekent 'welkom').  Kenia is wellicht de bekendste safaribestemming van Afrika.

Ook als je nog nooit op safari bent geweest of zelfs nog nooit voet hebt gezet op het grote Afrikaanse continent, dan nog zullen enkele lokale namen je bekend in de oren klinken. Gewoon omdat ze dus ècht - en terècht - wereldberoemd zijn. Masai Mara is zo'n naam; met afstand het best bekende wildpark met een grote diversiteit aan wild. Probeer hier leeuwen en jachtluipaarden op de gevoelige plaat vast te leggen die hier loeren op hun volgende prooi. Prooi die op zich ook al de moeite waard is om de nodige geheugencapaciteit van je SD-kaartje aan te wijden; de kuddes zebra's en wildebeesten leveren vaak prachtige beelden op. Bekijk het allemaal rustig vanuit het safarivoertuig of vanuit je lodge. Uniek!

Ook vogelliefhebbers zullen in Kenia niet teleurgesteld worden. Onder andere in de meren  Lake Nakuru, Lake Naivasha en Lake Elementaita bevinden zich niet geringe populaties van onder meer flamingos- en pelikanen. 

Het Amboseli National Park heeft wellicht de meest tot de verbeelding sprekende achtergrond van alle wildparken die Kenia te bieden heeft. De hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro, is hier als achtergrond op vele foto's minstens net zo belangrijk als de neushoorn, de olifant of de giraffe die op de voorgrond staat. 
 
Kenia heeft behalve safari's ook vee anders te bieden;  prachtige landschappen, een vriendelijke bevolking en een - letterlijk en figuurlijk - kleurrijke cultuur. Verbaas je ook over het verschil tussen de woestijn in het Noorden en het groene en vruchtbare landschap in de rest van het land.

Veel mensen sluiten hun safaribezoek af met enkele of meerdere dagen aan de mooie stranden van de Indische Oceaan in het Oosten van het land. Mombasa, Malindi en Lamu zijn in dat geval 'the places to be'. Ook zijn van daaruit nog diverse leuke excursies te maken inclusief - maar niet beperkt tot - nog meer safari's. Wanneer je de boel wilt omdraaien en het stranddeel als hoofdbestanddeel van je reis wilt beschouwen, dan bieden deze excursies dus toch de mogelijkheid om het een en ander van de unieke cultuur en natuur van het land 'mee te pikken'.  Yourtripmytrip biedt zelfs een fly-in safari aan in de Masai Mara!

PERSOONLIJK & SLIM MEER WETEN?
Neem contact op met Yourtripmytrip en bespreek de mogelijkheden. Ik stel graag een mooie en slimme reis op maat voor je samen! Allerscherpste prijs, beste service & compleet geregeld.

Sfeerimpressie

Bekijk onderstaande foto's en lees over ervaringen van andere vakantiegangers met Yourtripmytrip: