1. ALABAMA-ALASKA-ARIZONA-ARKANSAS
Op deze en volgendepagina's tref je informatie aan over alle 50 Amerikaanse staten van A tot Z: van Alabama tot Wyoming. En terug.......

1. Alabama-Alaska-Arizona-Arkansas 

Uit eigen ervaring......:


Sweet home Alabama!

De hoofdstad is Montgomery, maar Randy Newman bezong in 1974 al 'there is no place like Birmingham'. En let's be honest. There isn't. Birmingham is uniek, evenals de staat zelf. Als onderdeel van 'the deep South' wordt Alabama vaak 'gebruikt' als doorreisstaat van New Orleans naar Florida en vice versa. Maar Alabama is meer. Véél meer. Al zijn het alleen maar de gegooide broodjes van Lamberts café in Foyet.

dag1145jpg

Lamberts Café, Foyet, Alabama


Get Hyderized in Alaska

Anchorage. Kennen we. Fairbanks....... wordt al wat minder. Juneau? De hoofdstad? Echt? En loopt daar niet één weg naar toe? Alleen te bereiken per boot of vliegtuig? In de VS? Ja. Allemaal echt waar! 


En de grens naar Amerika oversteken zonder ESTA in je paspoort? Zonder zelfs maar je paspoort te laten zien? Dat kan. In Hyder, Alaska. Als je daar dan toch bent, at dan even de lokale moonshine achterover in de lokale pub. Kan niet missen.....Hyder heeft 87 inwoners.......en één pub(je). Maar in het seizoen...........honderden beren!
Arizona: dé Canyon. Dé Valley. En toch ondergewaardeerd.......


Iedereen kent de Grand Canyon. En nog meer mensen vallen in zwijm bij Monument Valley. En terecht! Maar Arizona zou ook zonder deze twee ABSOLUTE 'must sees' een topplek verdienen op de lijst van meest interessante staten in de VS. De vele Spaanse missies in het zuiden, Saguaro National Park met zijn kenmerkende cactussen, de prachtige omgeving van het relatief onbekende Jerome. De prachtige plaats Prescott, Watson Lake, Chiricahua National Monument enz. enz. De lijst is nog oneindig veel langer. Kortom, je MOET naar Arizona toe!
108_4562jpg

Mission San Xavier Del Bac, Tucson, Arizona

'I did not have sexual relationships with that woman' Arkansas

Ja. Inderdaad. Home State van Bill 'I did not have sexual relationships with that woman' Clinton. Maar ook dé staat die symbool staat voor red necks. Voor het verleden van de slavernij. Voor eindeloze katoenvelden. Voor muziek. En voor nog veel meer. Ga eens langs in West Helena, bij het Delta Blues Center. Kien je bezoek een beetje uit een wordt onderdeel van het oudste live radio programma van Amerika. What the heck! Van de wereld. Give my regards to Sonny 'hey how about that ' Payne. Een schat van een man. En al bij de radio voordat Evers ooit voor de eerste keer opstond. En voordat Ruud Wild was. Echt!
dag826jpg
Delta Blues Center, Sonny Payne, West Helena, Arkansas