DUBAI & VAE


DUBAI & DE VERENIGDE ARABISCHE EMIRATEN

Een groter contrast dan tussen de foto's hiernaast en hierboven is bijna niet denkbaar. Aan de ene kant een woestijn zoals je al sinds je kinderjaren denkt dat een woestijn eruit ziet, namelijk alleen amar zand, en aan de andere kant..ja, wat is dat eigenlijk aan de andere kant? Een verzameling moderne gebouwen waarbij de een nog luxer is dan de ander, en waar dat van de buurman weer net hoger is als dat van de overbuurman. En daarnaast staat dan weer het allerhoogste gebouw. Niet allen van Dubai, nee van de hele aardkloot. En met afstand het grootste!


'Daar in die zandbak' zeggen we vaak oneerbiedig. Maar, eerlijk is eerlijk, zo is het eigenlijk ook.  Naast de stad begint meteen de woestijn. In die stad vind je trouwens ook bijzonder luxe winkelcentra. Zo luxe, dat je ogen er pijn van doen. En op straat? Als je hier in een Volvo of Toyota rijdt hoor je er echt niet bij. Het moet dan minimaal een Britse, Duitse of Italiaanse bolide zijn van een tot de verbeelding sprekende merken.  En wat dacht je van de kunstmatige eilanden? Zijn ze geweldig mooi? Zijn ze lelijk? Zijn ze het resultaat van een uitgekiend stuk engineering? Twee van deze vragen zul je met 'ja' kunnen beantwoorden. Welke, dat is uiteraard aan jou.


Vanuit Dubai kun je ook eenvoudig naar het Emiraat Abu Dhabi. Ook daar veel pracht en praal en ook daar gebeurt alles indoor onder het genot van airconditioning. Zonder deze apparaten zou het leven hier echt ondraaglijk zijn. In beide Emiraten staan overigens ook nog voldoende gebouwen om te kunnen proeven van de authentieke Arabische sfeer. Moskeeën, een fort en diverse andere panden. Vanuit beide plaatsen kun je ook gemakkelijk een excursie maken naar de woestijn. Per 4x4 auto of per kameel. Een ding is zeker: zand happen zul je! 


PERSOONLIJK & SLIM MEER WETEN?

Neem contact op met Yourtripmytrip en bespreek de mogelijkheden. Ik heb ervaring op het gebied van de Verenigde Arabische Emiraten met cruises, met stedentrips (lange èn korte) en met korte stopovers als lekker tussendoortje op weg naar een andere bestemming. You name it, alles kan! Ik stel graag een mooie reis op maat voor je samen! Allerscherpste prijs, beste service & compleet geregeld.