ZINDEREND ZUID AFRIKAZINDEREND ZUID AFRIKA

Wat een land! Zuidelijk, zinderend en zinneprikkelend. Om zo maar wat woorden te gebruiken die beginnen met de 'Z' van Zuid (Afrika). Maar evengoed kun je de woorden vinden die beginnen met de letter 'A' van (Zuid) Afrika. Woorden die dan van toepassing zijn, zijn adembenemend, avontuurlijk of het Engelse 'awesome'. Wat dat alles is Zuid Afrika zeker, van Noord naar Zuid en van Oost naar West: van Awesome tot Zinderend!

Onder andere is het land natuurlijk bekend van het vele wild en wildparken. Je zou zelfs bijna kunnen zeggen dat het begrip 'safari' hier is uitgevonden. Wie heeft niet gehoord van het Krugerpark? Ga hier op zoek naar de 'big five'. Op eigen gelegenheid of onder begeleiding van een kundige gids.

Naast de vele wildparken kent Zuid Afrika ook een groot aantal privéreservaten. Dit zijn grote stukken land, niet zelden even groot of groter  dan een Nederlandse provincie, waar je in een open terreinwagen of te voet met een echte ranger de bush verkent.

Maar ook qua cultuur heeft Zuid-Afrika veel te bieden. In het leven van een aantal bevolkingsgroepen spelen eeuwenoude mythes, legendes en rituelen nog steeds een belangrijke rol . Zo kun je o.a. kennismaken met de oude culturen van de Venda, Ndebele, Xhosa, Zulu’s of de San.

Mooi is Zuid Afrika bijna overal, maar ook is het land enorm afwisselend. Door de enorme omvang is het ook niet vreemd dat de hoogtepunten in de ene streek bestaan uit indrukwekkende gebergtes met grillige rotsformaties, terwijl je in een ander gebied steile kliffen en oude inheemse bossen vindt. Maar ook kom je er eeuwenoude moerassen tegen, vol met nijlpaarden en krokodillen, kabbelende beekjes, snelstromende rivieren, kilometerslange verlaten zandstranden en woestijnen die na de eerste regens veranderen in een bloementapijt… En dan heb ik het nog niet eens over de verschillenden wijngebieden. Op veel plaatsen zijn namelijk verrassend lekkere wijnen te proeven. Van Upington in het Noorden tot Hermanus in het Zuiden, overal zijn wijnhuizen te vinden waar ook jouw smaakpapillen uitgedaagd zullen worden. Dat geldt eens te meer als je bedenkt dat een steeds groter aantal wijnhuizen het aanbod uitbreidt met onder andere chocolade of andere fijne etenswaren. Verscholen tussen de vele wijngaarden tref je dan weer kleine witte dorpjes aan waar het lijkt of de tijd heeft stil gestaan en naar een goed restaurant hoef je doorgaans niet lang te zoeken. En als het je ding is: in en rondom Kaapstad, Franschhoek en Stellenbosch vind je aardig wat restaurants die zich kunnen meten met restaurants uit elk ander land op de wereld. Kortom: geniet ook in dát opzicht van Zuid Afrika. 

De bekende Tafelberg domineert de unieke metropool Kaapstad  die onder andere historische gebouwen uit de V.O.C.-periode, moderne winkels en uitgaansgelegenheden herbergt. Het Kaaps schiereiland ten Zuiden van de stad is ook minimaal een daguitstap waard, als is het alleen maar om het natuurreservaat Kaap de Goede Hoop te bezoeken. Robbeneiland behoeft eigenlijk weinig introductie, maar zal je in ieder geval terugwerpen naar de tijd van de beruchte apartheidspolitiek en Nelson Mandela.

Eigenlijk biedt Zuid Afrika dus gewoon teveel om op te noemen. Zeker in het kader van een korte inleiding op het land zoals dit er één is. Een unieke mix van heden en verleden, een onvergelijkbare rijkdom aan cultuur en tradities, adembenemende en zinderende landschappen, lekkere wijnen en ongeëvenaarde safarimogelijkheden.  Dus stop ik hier maar met de lofzang op deze parel van Afrika; u zult het erkennen als u er zelf geweest bent; Zuid Afrika is met geen pen te beschrijven zo mooi!

PERSOONLIJK & SLIM MEER WETEN?
Neem contact op met Yourtripmytrip en bespreek de mogelijkheden. Ik stel graag een mooie en slimme reis op maat voor je samen! Allerscherpste prijs, beste service & compleet geregeld.
Sfeerimpressie Zuid-Afrika

Bekijk onderstaande foto's en lees over ervaringen van andere vakantiegangers met Yourtripmytrip: