8. KANSAS-KENTUCKY


Van Alabama tot Wyoming. En terug.......

8. Kansas-Kentucky 

Uit eigen ervaring......:

Kansas? City!

A city so nice they named it twice? Nee, dat gaat op voor New York, New York. Maar wat of wie is Kansas dan eigenlijk. Ooit gehoord van Topeka? Wichita dan misschien? Waarschijnlijk niet. Toch zijn dot de respectievelijke hoofdstad en grootste stad van de relatief onbekende - en dus onbeminde - staat, Kansas. Het meest bekend vanwege de stad Kansas City, die dus niet eens de hoofdstad is en óók niet de grootste stad van de staat. Hoe zit dat nou?

kansascityjpg


Kansas City had de grootste stad van de staat Kansas kunnen zijn, ware het niet dat Kansas City - grotendeels- niet in Kansas ligt, maar in Missouri. Logisch toch? Kansas City ligt namelijk op de grens van twee staten, Missouri voor het oostelijk en Kansas voor het westelijke deel........

Kentucky - fried chicken & the pizza hut? 
Ja, echt waar. Kentucky Fried Chicken komt écht uit Kentucky. Het hoofdkantoor van de fast food keten van Colonel Sanders staat namelijk in Louisville, Kentucky.KFC kent wereldwijd inmiddels bijna 20.000 vestigingen, en is daarmee de op drie na grootste van de wereld na Subway, McDonalds en Starbucks.

Pizza Hut komt dan weer niet uit kentucky, maar uit buurstaat Kansas; hierboven besproken. Het carnavalsliedje uit 2001 dat beide ketens - naast McDonalds- tot in den treure bezingt was - vreemd genoeg - in Nederland nooit een hit, maar internationaal wel degelijk.