7. IDAHO-ILLINOIS-INDIANA-IOWA


Van Alabama tot Wyoming. En terug.......

7. Idaho-Illinois-Indiana-Iowa

Uit eigen ervaring......:


 
Idaho: in the middle of nowhere? Valt mee!
Daar waar Yellowstone National ophoudt 'Park' te zijn, en daar waar Salt Lake net geen 'City' meer is, daar begint Idaho. Nét buiten het bereik van de gemiddelde toerist biedt de staat enorme oppervlakten aan prachtige bossen en grote valleien. Een soort voorportaal voor Zwitserland of Oostenrijk, mochten die in de buurt hebben gelegen. Overigens zouden ook Belgen zich hier goed thuis kunnen voelen. De Idaho-ers zijn famous om hun pattattekes. And plenty of 'm! Maar liefst een derde van de totale productie aan aardappelen van de gehele VS komt van Idaho-aanse bodem. Voorwaar een hele prestatie! 
cimg7548png
Kentekenplaat, Idaho

Illinois. Jonge!
In de staat waar Chicago NIET de hoofdstad is en waar Sears Tower géén Sears Tower meer heet, kun je geweldig vakantie vieren. Als je houdt van small town America zonder dat de golfplaten sheds en de trailer parks de lens van elke digitale camera vertroebelen, dan is dit 'the place to be'. In het noorden van de staat, langs de grens met Wisconsin, liggen pittoreske plaatsjes als Warren (1428 inwoners) en Lena (2912 zielen). Ook, of misschien zelfs 'zeker' in de winterperiode 'a sight for sore eyes'. Wie hier eenmaal heeft genoten van de oude boerderijen met hun traditionele 'round barns', die heeft helemaal geen Windy City of Willis Tower meer nodig. 
cimg7928jpg
Oude tractor in de sneeuw, Warren, Illinois

Indiana: what about '5' -'50' - '500'?
De plaats Gary, Indiana wordt algemeen beschouwd als de geboorteplaats van 'the Jackson 5'. 'I want you back ', 'ABC'  en 'Show you the way to go' zijn slechts enkele van de grote hits die de '5' op hun conto hebben staan. Meer recentelijk, november 2016 om precies te zijn, werd de 50e senator van de staat Indiana gekozen tot vice-president van de VS, Mike Pence. Deze - in onze ogen -  ultra conservatieving heeft blijkbaar dingen gedaan - of gelaten - die door Uncle Donald hoogstelijk gewaardeerd werden. Zo sterk zelfs dat Mike '50' Pence zijn onbetwiste 'running mate' kon worden. Nu is Trump als president geen aanlokkelijk vooruitzicht, maar mocht Donald onverhoopt het loodje leggen - je weet 't maar nooit -, dan wordt Mike '50' Pence dus president................. Dan toch maar Kanye West? Of 50 Cent? 
Overigens is de obsessie van Indiana na '5' en '50' nog niet over. Wat te denken van de Indianapolis '500', hét race-evenement van de VS? Tijdens Memorial Day Weekend is dit 'the place to be' voor iedereen die 'gasoline' door zijn aderen heeft stromen. En dat zijn er klaarblijkelijk erg veel. De Nederlander Arie Luyendijk is er in elk geval één van; hij won de Indy 500 in zowel 1990 als in 1997. Een hele prestatie!
cimg8054jpg
Highway 90 east bound bij Gary, Indiana