SRI LANKA & DE MALEDIVEN


SRI LANKA & DE MALEDIVEN

Het uitleggen wat Sri Lanka is in een paar regels tekst is zo'n beetje een van de moeilijkste opdrachten die je iemand kunt geven. Maar...ik heb de handschoen opgepakt. 


Sri Lanka biedt eigenlijk alles wat je op een vakantie zou willen, op een oppervlakte die te vergelijken is met de Benelux. 

1. Om te beginnen heb je er prachtige 'bounty'-stranden, maar ook prachtige bergen en heuvels. 

2. Daarnaast biedt het land een overweldigende natuur in haar overwegende groene landschap, waarbij safari's mogelijk zijn om olifanten, waterbuffels, luipaarden en een enorm scala aan zoogdieren, reptielen en vogels te zien. Uniek!

3. Ten derde vind je overal in het land de indrukwekkende tempels en tempelcomplexen. Soms vervallen en overwoekerd, soms zo groot dat ze de Egyptische pyramides naar de kroon steken. Ook de hiermee gepaard gaande Boedhistische cultuur is alom aanweizg. Geen evenement illustreert dit beter dan de Kandy Perahera in de zomer.

4. Voor ons Nederlanders heeft Sri Lanka nog een streepje voor. Op diverse plaatsen en met name in Galle, zijn nog plenty restanten uit de VOC tijd te zien, waaronder het complete fort van Galle.

5. Sri Lanka heette vroeger Ceylon, en de thee die hier verbouwd werd en wordt heeft standaarden gezet voor thee in de hele wereld.

6. De bevolking op het eiland is uitermate vriendelijk en gastvrij. Niet zelden wordt je - in een wat wij armoedig zouden noemen - thuis uitgenodigd. Oprechte vriendelijkheid en altijd uit een warm hart.


Kortom, Sri Lanka is gewoon een must!


Sri Lanka is eventueel ook uitstekend te combineren met de eilandengroep De Malediven. Prachtige stranden en een schitterende zeenatuur waar je alles en iedereen even kunt vergeten.


Yourtripmytrip kent Sri Lanka erg goed en kan je daarom ook precies de do's en dont's van een vakantie naar dit schitterende eiland vertellen.


PERSOONLIJK & SLIM MEER WETEN?

Neem contact op met Yourtripmytrip en bespreek de mogelijkheden. Ik stel graag een mooie reis op maat voor je samen! Allerscherpste prijs, beste service & compleet geregeld.