ALGEMENE INFORMATIE EUROPA


ALGEMENE INFORMATIE EUROPA

Ons 'eigen' werelddeel strekt zich uit van het koude Noorden van Scandinavië en Rusland tot het zuidelijke vasteland van Spanje en Italië. Maar vergeet ook de Middellandse Zee niet en de vele Europese eilanden die daar liggen. Soms zelfstandige naties als Malta en Cyprus, maar meestal als groot of klein eiland onderdeel uitmakend van een groter geheel zoals Kroatië of Griekenland. De totale landmassa is ongeveer 10% van het totale landoppervlak op onze planeet. Qua inwonertal vertegenwoordigt Europa met zijn pakweg 750 miljoen zielen ook ongeveer 10% van het totaal. Een evenwichtig werelddeel dus zou je denken.

Velen kennen inmiddels de belangrijkste steden door middel van een weekend- of midweekbezoek via de populaire city trips. Barcelona, Londen en Parijs zijn bijvoorbeeld steden die al menigeen van zijn bucketlist heeft afgestreept. Maar eigenlijk heeft elk Europees land wel één of meerdere steden die een bezoek waard zijn; er zijn dus nog mogelijkheden genoeg, zeker nu Europa uit zoveel landen bestaat. Dit zijn er in totaal 50 (inclusief Kosovo).

Yourtripmytrip is als VAKANTIEMAN persoonlijk in meer dan 80% van de Europese landen geweest dus ik kan je met nagenoeg elke reisvraag over Europa van dienst te zijn.

Een leuk fenomeen dat zich momenteel aan het ontwikkelen is blijkt een pan-Europese road trip te zijn. Een rondreis door Europa waarbij je de belangrijkste steden en punten aandoet en uiteraard de belangrijkste highlights per land bezoekt. Qua kilometers een haalbare optie, zeker als je vergelijkt wat voor afstanden mensen afleggen op een rondreis door bijvoorbeeld de VS, Canada of Nieuw Zeeland.


PERSOONLIJK & SLIM MEER WETEN?
Neem contact op met Yourtripmytrip en bespreek de mogelijkheden. Ik stel graag een mooie en slimme reis op maat voor je samen! Allerscherpste prijs, beste service & compleet geregeld.


Sfeerimpressie

Bekijk onderstaande foto's en lees over ervaringen van andere vakantiegangers met Yourtripmytrip: