NIEUW ZEELANDNIEUW ZEELAND

Magische klanken, eeuwenoude regenwouden, betoverende vergezichten en oogstrelende fjorden. Maar ook besneeuwde bergtoppen, tropische stranden, machtige gletsjers, pittoreske meren en gigantische bergpassen. Welkom! Welkom  in Nieuw-Zeeland, het jaar op jaar gekozen wordt als één van de tien mooiste landen ter wereld. Nu is smaak natuurlijk subjectief, maar toch. Het zegt wel iets natuurlijk. Een hemels land aan - voor ons Nederlanders - niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk, aan de andere kant van de wereld.

Nieuw-Zeeland behoort tot de mooiste landen ter wereld. Als je in je camper of huurauto door het land reist zie je de mooiste landschappen voorbij komen. Sterker nog. Als je de camper of huurauto een jaar op dezelfde plek zou neerzetten geldt dat ook. De wisseling in de seizoenen is groot en e landschappen wisselen gewoon mee. Strikt genomen kun je dus zonder te reizen ook al veel verschillende aspecten van Nieuw Zeeland zien en ontdekken. Maar natuurlijk doe je dat. je wilt meer! En ik neem het je niet kwalijk. Je wilt  overnachten op verlaten plekken waar ’s avonds de meest spectaculaire sterrenhemel te zien is en je wilt een biertje drinken in swingende steden als Auckland of Wellington.  

Reizen in en door Nieuw Zeeland is bovendien veilig door de lage criminaliteit en gemakkelijk door de goede infrastructuur en de kwaliteit ervan. Reizen is ook uiterst aangenaam door de niet geringe indruk die de Nieuw Zeelanders zelf op u zullen achter laten. Een bevolking die uiterst gastvrij, vriendelijk en bijna ouderwets  gemoedelijk is. En toch staat de Nieuw Zeelander midden in de 21e eeuw en is bijvoorbeeld het internet - of je dat nu leuk vindt of niet - nooit ver weg. inwoners zijn ontzettend vriendelijk, er is weinig criminaliteit en het reizen is bijzonder gemakkelijk. Toegegeven: Nieuw-Zeeland is door de grote afstand en de relatief prijzige vliegtickets geen goedkope bestemming maar wel een van de meest fascinerende die je kunt bezoeken. Overigens weet ik voor die vliegtickets ook vaak wel een leuke (lees: voordelige) oplossing te vinden.  

Vanwege  de prachtige natuur is het niet bepaald verwonderlijk dat er zo veel mensen komen op zoek naar rust, natuur en activiteiten. Toch zal het beklemmende van het echte massatoerisme, iets dat je in veel andere landen wel kan overvallen, je hier niet gauw gebeuren. Daarvoor is het land gewoon te uitgestrekt en wonen er - relatief gezien - gewoon te weinig mensen. Je kunt hier nog van alles in 'je uppie';  variërend van lange wandelingen langs afgelegen stranden tot meerdaagse trektochten door een sprookjesachtig berglandschap. Last but zeker not least is Nieuw-Zeeland  een waar paradijs voor adrenaline-junkies met activiteiten als bungy jumpen, skiën, kajakken op zee, skydiven en raften. Allemaal niet goedkoop, maar wel stuk voor stuk 'once in a lifetime' experiences. Zo. Kan dat ook van je bucket list!

PERSOONLIJK & SLIM MEER WETEN?
Neem contact op met Yourtripmytrip en bespreek de mogelijkheden. Ik stel graag een mooie en slimme reis op maat voor je samen! Allerscherpste prijs, beste service & compleet geregeld.

Sfeerimpressie

Bekijk onderstaande foto's en lees over ervaringen van andere Nieuw-Zeeland gangers met Yourtripmytrip: