ALGEMENE INFORMATIE NOORD-, MIDDEN- EN ZUID AMERIKA incl CARIBISCH GEBIEDNOORD AMERIKA

Ga je nou alweer naar Amerika/Canada?'

Een veelgestelde vraag aan reizigers die niet voor de eerste keer naar Noord Amerika gaan. Neem nu de VS. In feite is dat véél meer dan een land dat bestaat uit 50 staten. Het zijn eigenlijk gewoon 50 verschillende landen! Die 'toevallig' met elkaar afgesproken hebben dat ze 'bij elkaar' horen. Eén taal. Eén munt. Wel zo gemakkelijk eigenlijk.

Maar er zijn ook veel verschillen: in natuur, cultuur, landschap, inwoners en niet te vergeten klimaat. Van de arctische koude in Alaska en de lange, strenge winters in de noordelijke staten, tot de verzengende hitte van Death Valley en de tropische warmte en moessonregens in Florida. En ik denk oprecht dat een gemiddelde inwoner van Seattle uit de noordoostelijke staat Washington, veel meer verschilt van een gemiddelde Arkansas-er uit het zuidoosten dan dat  een IJslander verschilt van een pak 'm beet,  een Griek. Echt! Geen land ter wereld kent zoveel verschillende 'landen' als de VS.

Daarom: beschouw de VS 'gewoon' als 50 landen en niet als één. Dan is de vraag 'ga je nou alweer naar Amerika' even simpel te beantwoorden als de vraag 'ga je nou alweer naar Europa' aan iemand die het ene jaar naar Griekenland en het  jaar daarop naar IJsland op vakantie gaat............................

De totale oppervlakte van alleen al de VS is bijna 10 miljoen vierkante kilometer. En Canada is zelfs nog iets groter...... Ter vergelijking; geheel Europa is  ook ca. 10 miljoen vierkante kilometer. Alleen is dit dan wel het Europa van 50 landen, d.w.z. incl. Rusland, Kazachstan, Turkije, Georgië, Azerbeidjan en Armenië.........

map_compare_united_states_europepng

Meer lezen over de 50 'landen' van de VS? Klik hier.PERSOONLIJK & SLIM MEER WETEN?
Neem contact op met Yourtripmytrip en bespreek de mogelijkheden. Ik stel graag een mooie en slimme reis op maat voor je samen! Allerscherpste prijs, beste service & compleet geregeld.


ZUID- EN MIDDEN AMERIKA incl. CARIBISCH GEBIED

Deze, op Brazilië na, allemaal Spaans-talige landen vormen toeristisch gezien nog steeds een ondergewaardeerd geheel. Maar, eerlijk is eerlijk, dat is ook niet voor niets. Met wisselende hoofdrollen voor pak 'm beet elke 5 jaar een ander land, is hier geen top-3 maar een heuse top-10 te maken van relatief onveilige landen.


MIDDEN AMERIKA
Aangezien het ook nog om diverse erg grote landen gaat, betekent dat er per land ook grote verschillen kunnen zijn qua criminaliteit en veiligheid. Mexico is daar een goed voorbeeld van. Ik zou niemand aanraden naar Ciudad Juarez te gaan, zeker niet als je Breaking Bad hebt gezien, maar bijvoorbeeld de bekende strandbestemmingen, het schiereiland Yucatan en het eiland Cozumel beveel ik zonder meer aan. En dan hebben we het nog maar over één land; Mexico.

In Midden Amerika helpt Yourtripmytrip u verder graag met betrekking tot de landen Belize, Costa Rica (erg mooi, divers en groen in meer dan één opzicht) en Panama.  Hebt u de zinnen gezet op een reis naar El Salvador, Guatemala, Honduras of Nicaragua, dan is de kans groot dat ik u niet echt kan helpen op de manier die mij voor ogen staat. Wel zo eerlijk toch?

CARIBISCH GEBIED
Qua veiligheid voor de toerist zijn de meeste eilanden in dit gebied zonder meer veilig. Maar er zijn uitzonderingen, zelfs op eilanden waar je het niet zou verwachten. Jamaica bijvoorbeeld heeft een heel duidelijke gebruiksaanwijzing als je daar op vakantie zou willen gaan. Maar uiteraard blijft dit een ieders eigen beslissing.

Yourtripmytrip helpt je graag verder met het plannen van een reis naar bijvoorbeeld 'onze' eilanden Aruba, Bonaire of Curacao, maar evengoed geldt dit voor de meeste andere eilanden.  Veel van deze eilanden en eilandjes bieden prachtige stranden, azuurblauw zeewater en een unieke onderwaternatuur. Maar bijvoorbeeld Cuba heeft nog veel meer dan dat. Een geheel eigen cultuur en een unieke sfeer. Dit laatste niet in het minst door de langdurige Amerikaanse boycot. 


ZUID AMERIKA
Unieke landen met gigantische bergketens, ontzagwekkende woestijnen  en , onder andere, 's werelds grootste rivier. Stranden tot in de oneindigheid en een cultuurgeschiedenis die veel tastbare en niet tastbare herinneringen heeft nagelaten. Met andere woorden: een uniek continent!

De expertise en (gebrek aan) veiligheid - leiden ertoe dat Yourtripmytrip zich  qua dienstverlening op dit continent beperkt tot Argentinië ( incl. Patagonië), delen van Brazilië, Chili, Columbia en Peru.

PERSOONLIJK & SLIM MEER WETEN?
Neem contact op met Yourtripmytrip en bespreek de mogelijkheden. Ik stel graag een mooie reis op maat voor je samen! Allerscherpste prijs, beste service & compleet geregeld.

Sfeerimpressie

Bekijk onderstaande foto's en lees over ervaringen van andere vakantiegangers met Yourtripmytrip: