LAPLAND IN DE WINTERLAPLAND IN DE WINTER

Verdeeld over meerdere landen in het Noorden van Europa ligt de streek die wij van oudsher Lapland noemen. De bevolking die hier traditioneel woont zijn de Saami, en zij hebben een cultuur die volledig is afgestemd op de natuurlijke omstandigheden zoals die hier te vinden zijn. 's Zomers lange dagen waarin het niet of nauwelijks donker wordt, en 's winters het omgekeerde; bijna 24 uur geen verschil tussen dag en nacht. 

Het rendier speelt een grote rol in de cultuur van de Saami. Van oudsher zorgen rendieren er eigenlijk voor dat de mens in dit barre gebied kan overleven. Tegenwoordig worden de kuddes bijeengedreven met grote sneeuwscooters, maar dat was vroeger wel anders.

De sneeuwscooters worden overigens de laatste jaren ook steeds meer ingezet voor een ander doel: het toerisme. Een korte vakantie van een week à 10 dagen naar Lapland is  namelijk enorm populair geworden in de laatste 10 jaar. Mensen komen voor de sneeuw, de sfeer, de cultuur en voor de unieke outdoor activiteiten zoals bijvoorbeeld het rijden op de sneeuwscooter en de hondenslee. Ook populair zijn de rendierensafari's en -tochten en het ijsvissen op een van de bevroren meren. En vlak ook een bezoek aan het ijshotel of Snow Village niet uit; een betoverende wereld 'onder nul' die je nooit meer vergeet. 

Voor de skifanaten is er op veel plaatsen ook nog een vaak onverwachte bonus; de pistes liggen er prachtig bijgehouden en relatief rustig bij. Waar vind je dat nog?

Een vakantie in Lapland is, kortom, een zeer afwisselend geheel waarbij je letterlijk en figuurlijk dichter bij de natuur komt te staan. Ook voor kinderen is het erg leuk en er zijn dan ook genoeg gezinnen die een skivakantie inruilen voor een veel afwisselender reis naar het hoge Noorden. 

De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat een vakantie naar Lapland niet goedkoop is. De Scandinavische landen zijn qua levensonderhoud sowieso al prijzig, en de buitenexcursies zijn niet bepaald goedkoop te noemen. Aan de andere kant, als je het vergelijkt met een wintersportvakantie dan is het juist weer voordeliger. Dat geldt zeker als je kiest voor het inschakelen van Yourtripmytrip. Door een aantal loopholes te benutten en slim te werk te gaan weet ik gegarandeerd goede kwaliteit te vinden voor vaak verrassend scherpe prijzen. Kom daar nog maar eens om!  Kortom, met Yourtripmytrip naar Lapland is slim naar Lapland!


Een goed voorbeeld van een leuke plaats met goede skipistes, uitstekende voorzieningen en een uitstekend aanbod aan excursies is Levi in Finland. Het beschikt over een eigen vliegveld, en al menig klant van Yourtripmytrip heeft hier de stoute (sneeuw) schoenen aangetrokken om het gebied  te verkennen. Ze zijn allemaal razend enthousiast!


Lapland biedt - vanzelfsprekend - ook een goede kans om het noorderlicht te zien. De winter is door zijn lange nachten en korte dagen erg geschikt om dit unieke natuurverschijnsel een keer met eigen ogen waar te kunnen nemen.

PERSOONLIJK & SLIM MEER WETEN?
Neem contact op met Yourtripmytrip en bespreek de mogelijkheden. Ik stel graag een mooie en slimme reis op maat voor je samen! Allerscherpste prijs, beste service & compleet geregeld.

Sfeerimpressie

Bekijk onderstaande foto's en lees over ervaringen van andere vakantiegangers met Yourtripmytrip:

 

Voorbeeld reisprogramma

Bekijk onderstaand een voorbeeldprogramma van een reis naar Levi in Fins Lapland: