INDIA & NEPAL


 INDIA & NEPAL

Twee landen, 1001 kleuren en evenveel geuren. De foto's onderaan deze pagina geven het al weer: een schilderspalet is er echt he-le-maal niks bij.

Dit geldt met name voor India, omdat in Nepal er weliswaar veel keluren zijn, maar ze vormen slechts een klein percentage van het totaal. De overgrote meerderheid van de kleur in Nepal is nameluijk wit. Het wit van de eeuwige sneeuw en het ijs op het zogenaamde dak van de wereld, de Himalya.

Omdat India zo enorm groot is, zijn er ook enorm veel  verschillen in landschap, klimaat, flora en fauna. Dit varieert van droge woestijnen tot hooggebergte en alles daar tussenin. In India komen in het wild nog luipaarden, buffels, olifanten, neushoorns, tijgers en zelfs (Aziatische) leeuwen voor. De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat met name deze laatste drie wel steeds zeldzamer worden. Je moet dus echt wel een beetje geluk hebben wil je ze kunnen spotten.

Naast deze 'Big six', komen er ook vele apensoorten voor, evenals een groot scala aan reptielen zoals diverse krokodillensoorten, hagedissen en heel assortiment aan slangen. Kortom, India vervelt veel, maar verveelt nooit. 

In Nepal draait het hele leven in een ander tempo. Hier is alles aangepast aan de ijle lucht, de sneeuwval en de temperaturen. Godsdienst speelt - evenals in India - een zeer grote rol. Spiritualiteit lijkt hier dan ook te zijn uitgevonden. Denkt u aan een levensveranderende reis naar India en/of Nepal, vraag me gerust om advies, ik ben u graag van dienst.PERSOONLIJK & SLIM MEER WETEN?

 Neem contact op met Yourtripmytrip en bespreek de mogelijkheden. Ik stel graag een mooie reis op maat voor je samen! Allerscherpste prijs, beste service & compleet geregeld.