VIETNAM & CAMBODJA VIETNAM & CAMBODJA

Verbazing. Dat is het woord wat misschien nog wel het beste omschrijft als je een dag nadat je in Vietnam  of Cambodja bent aangekomen een en ander zou moeten samenvatten in slechts één woord. Je valt tijdens een rondreis namelijk van de ene verbazing in de andere!

De geschiedenis van de landen - en wat voor een - kom je overal tegen. In Hué bijvoorbeeld, de oude hoofdstad met zijn schitterende monumenten en architectuur. In Hanoi, de grote hoofdstad, waar je het moderne gezicht van het huidige Vietnam goed kunt leren kennen.  

Bovenal is Vietnam echter ook een land vol natuurschoon. Boordevol mag je gerust zeggen. Zelfs de landbouwgrond doet voor ons oogstrelend mooi aan; rijstvelden en - terrassen zover het oog kan kijken.  De fraaie Hoang-Lien bergen zijn slechts een andere voorbeeld. Een individuele rondreis is de uitgekiende manier om het land in al zijn facetten te kunnen zien. Soms begeleidt door een lokale gids, op een andere plek met een boottocht of een excursie en weer elders door middel van een prachtige rit met het openbaar vervoer per trein of (snel)bus. Zorg in elk geval dat je het Nationaal Park Phong Nha-Ke Bang, vol grotten, watervallen en ondergronds rivieren, niet mist!

Noord-Vietnam: Hanoi en Halong Bay

Hanoi kenmerkt zich als hoofdstad onder andere  door de vele meren. Het culturele hart bevindt zich vanzelfsprekend ook om een meer, in dit geval rond het centraal gelegen Hoan Kiem meer, waar je ook de meeste bezienswaardigheden treft. Hanoi telt vier miljoen inwoners, maar is in scherp contrast met deze ogenschijnlijk grootte, desondanks een behoorlijk relaxte stad Je vindt er fraaie avenues en veel koloniale architectuur uit de Franse periode.

Vanuit Hanoi is het niet ver naar  Halong Bay, wat misschien wel het bekendste en mooiste stukje van Vietnam is. De vele rotseilandjes in deze oogstrelende  baai zijn een lust voor het oog, net als de vele dorpjes die op het water zijn gebouwd.  Het totaalplaatje mag in geen enkel fotoalbum ontbreken! 

Daarnaast is ook Sapa is goed bereikbaar vanuit de hoofdstad en mag je niet missen als je van (lange) trektochten houdt door een groen, glooiend heuvellandschap met authentieke dorpen. Slapen in hooi, eten wat de pot schaft en praten en lachen met de plaatselijke bevolking ondanks het feit dat je geen woord Vietnamees en zij geen woord Nederlands spreken.  Een echte aanrader dus voor de liefhebber van wandelen en traditionele culturen en bevolking.

Zuid-Vietnam: Ho Chi Minh, de Mekong Delta en Cambodja

Ho Chi Minh stad (het voormalige Saigon) is groter en  drukker dan Hanoi. Een echte Aziatische metropool met voldoende attracties om je een paar dagen bezig te houden, zoals het Paleis van de Hereniging, de Notre Dame kathedraal en het schitterende, koloniale operagebouw, waar je natuurlijk ook een voorstelling bij kunt wonen. 

Vanuit Ho Chi Minch kom je gemakkelijk in de Mekong Delta, een fraai, waterrijk gebied vol dobberende dorpjes en markten waar je kakelvers eten ziet rondlopen en zwemmen.  Als je het leven in dit gebied echt wilt leren kennen, zijn één of meerdere overnachtingen hier zeker aan te raden.  

Ook een veelgehoorde bestemming vanuit Ho Chi Minh is een uitstap naar het buurland Cambodja. Bezoek Phnom Penh en Siem Reap, alwaar het wereldberoemde tempelcomplex Angkor Vat zich bevindt. Een èchte must see!


PERSOONLIJK & SLIM MEER WETEN?
Neem contact op met Yourtripmytrip en bespreek de mogelijkheden. Ik stel graag een mooie en slimme reis op maat voor je samen! Allerscherpste prijs, beste service & compleet geregeld.