IJSLAND IN DE WINTERIJSLAND IN DE WINTER

Op de grens van Europa en Amerika ligt IJsland. Nou hoor ik je denken.......'op de grens van Amerika.....?' Is echter ècht zo. De continentale platen van de beide continenten zijn veel groter dan de delen die boven water uitkomen, en bij IJsland schuren ze tegen elkaar aan. Dat schuren is in dit geval zelfs heel erg letterlijk te nemen; het verklaart waarom IJsland een grote verzameling is van vulkanische activiteit en - op Yellowstone in de VS nà - het grootste thermisch actieve gebied ter wereld is! Ten zuidwesten van de hoofdstad Reykjavik komen de beide  aardplaten zelfs boven de grond en liggen nagenoeg tegen elkaar aan. Ook hier is 'nagenoeg' weer letterlijk te nemen, want de afstand is zo klein dat er zelfs een klein loopbruggetje is gemaakt waarmee je van Europa naar Amerika kunt lopen - als je het op je gemakje doet - in circa 10 seconden. Andersom duurt overigens even lang........

Buiten dit bruggetje - natuurlijk altijd leuk als je terug komt van vakantie en kunt zeggen dat je ff naar Amerika gelopen bent (en terug!) - heeft IJsland echt gigantisch veel te bieden. Ook voor de winterse toerist! De stilte, de uitgestrektheid, de geysers, de watervallen, de gletsjers, de ijsbergen, de lieflijke dorpjes, de onherbergzaamheid, de vriendelijke mensen, de (bijna) afwezigheid van wegen, de natuurwonderen...moet ik doorgaan? Lijkt me niet. Of toch? Dieren dan? Diverse soorten walvissen, papegaaiduikers, de beroemde IJslandse pony's......... Ga het zelf beleven en kom minimaal net zo enthousiast terug uit IJsland als dat ik het kwam!

Alhoewel IJsland zeker niet goedkoop is, kan Yourtripmytrip op een slimme manier regelen dat je toch - zonder ook maar iets aan kwaliteit en beleving in te leveren - heel voordelig uit kunt zijn. Voor de meeste mensen zal een huurauto met verblijf in cabins, lodges of hotelletjes de meest en best aangewezen methode zijn om het land te verkennen. 

IJsland biedt ook een goede kans om het noorderlicht te zien. De winter is door zijn lange nachten en korte dagen erg geschikt om dit unieke natuurverschijnsel een keer met eigen ogen waar te kunnen nemen.

Een extra bonus in de winter zijn de vele unieke buitenactiviteiten die je in IJsland kunt ondernemen. Ga mee op een enerverende excursie met sledehonden of klim bijvoorbeeld op een sneeuwscooter; adrenaline galore! Verder zijn er diverse ijswandelingen mogelijk op gletsjers, naar en door lavatunnels, etcetera, etcetera!

Nog een uniek verschijnsel is Jokulsarlon. Hier brokkelt een grote gletsjer af in een meer en de aldus ontstane ijsbergen, - bergjes en - brokken drijven langzaam richting zee. De kleuren en vormen van het tienduizenden jaren oude ijs zijn magnifiek en de op de stranden gestrande ijsbrokken en -brokjes zijn een waarlijk uniek schouwspel. Je kunt dit fenomeen op slechts een paar andere plekken op aarde zien, te weten Patagonië, Nieuw Zeeland en Alaska. Wel even wat verder 'fietsen' dus....

PERSOONLIJK & SLIM MEER WETEN?
Neem contact op met Yourtripmytrip en bespreek de mogelijkheden. Ik stel graag een mooie en slimme reis op maat voor je samen! Allerscherpste prijs, beste service & compleet geregeld.

Sfeerimpressie

Bekijk onderstaande foto's en lees over ervaringen van andere vakantiegangers met Yourtripmytrip: