CHINA & MONGOLIË


CHINA & MONGOLIË

Een land als China is eigenlijk niet te pakken in een beschrijving van pak 'm beet een aantal tiental woorden. Compleet zijn is dan niet eens bij heel verre benadering mogelijk, dus dat ga ik hier ook niet proberen. Wel kan ik hier melden datr China enorm divers is, enorme verrassingen oplevert tijdens een reis, zowel positieve als negatieve, en dat de mensen na een aanvankelijk afwachtende houding best helemaal kunnen ontdooien.

Engels spreken is helaas wel een probleem, maar de taal met handen en voeten is echt internationaal, al zijn zelfs daar wat tegengestelde betekenissen voor gebaar X of Y.....

Wat je in elk geval gezien 'moet' hebben zijn vanzelfsprekend de Chinese Muur, het terracotta leger in Xian en de verboden stad. Maar dit ziin  slechts drie van de duizenden bezienswaardigheden die dit land rijk is. Sterker nog, gezien de enorme verschillen in cultuur, gewoontes en gebruiken is eigenlijk het hele land één grote bezienswaardigheid. Wat houdt je nog tegen...?

 Mongolië is met zijn uitgestrekte vlaktes en steppes niet echt een bestemming om eens lekker te gaan ontspannen in de zon. Een rondreis is ook lastig gezien het gebrek aan infrastructuur. Maar een combi met China is zeker te overwegen, zeker als dit bijvoorbeeld met een treinreis is, of door middel van een trip naar de hoofdstad Ulan Bator, al dan niet gecombineerd met een nachtje slapen in een echte Yurt.


PERSOONLIJK & SLIM MEER WETEN?

Neem contact op met Yourtripmytrip en bespreek de mogelijkheden. Ik stel graag een mooie reis op maat voor je samen! Allerscherpste prijs, beste service & compleet geregeld.