BULGARIJE, HONGARIJE & ROEMENIË
BULGARIJE, HONGARIJE & ROEMENIË

Of het nu gaat om citytrips naar de (hoofd)steden van deze Balkanstaten, of om een uitgebreidere vakantie in ze zomer, er valt voor deze landen op toeristisch gebied nog veel te winnen. Alle drie kennen ze qua toeristisch bezoek een gestage plus, maar de reizigersaantallen vallen nog compleet in het niet als je dit vergelijkt met de meer westelijk gelegen Europese landen. En eigenlijk is dat onterecht, want deze drie landen hebben minimaal evenveel te bieden, de bevolking is er nog authentiek vriendelijk, en ook de prijzen zijn een stuk 'vriendelijker' dan bij 'ons' thuis. 


Dus wat let je? Bezoek het mondaine Boedapest eens bijvoorbeeld. Oprecht stedeschoon met mooie hoogtepunten als het parlementsgebouw, de bekende kettingbrug en het oude stadsdeel Pest. Boekarest en Sofia zijn een stuk minder bekend, maar zeker niet minder de moeite waard. Bezoek onder het megalomane paleis in Boekarest of de prachtige Alexander Nevski kathedraal met zijn gouden koepels in Sofia.

Buiten de steden om is er ook voldoende te genieten. De rozenvallei en het Rilagebergte in Bulgarije, en ook de Zwarte Zee kust zijn daar goede voorbeelden van. 


PERSOONLIJK & SLIM MEER WETEN?
 Neem contact op met Yourtripmytrip en bespreek de mogelijkheden. Ik stel graag een mooie reis op maat voor je samen! Allerscherpste prijs, beste service & compleet geregeld.