POLEN, SLOWAKIJE & TSJECHIË

POLEN, SLOWAKIJE & TSJECHIË

Voor de meesten van ons zal een stad vaak de eerste kennismaking zijn met een land waar we nog nooit eerder geweest zijn.  De meerderheid van die steden zal dan waarschijnlijk de hoofdstad van dat betreffende land zijn. Voor Tsjechië gaat dat zeker op: Praag. Ook voor Slowakije is het meest aannemelijke scenario in deze de hoofdstad Bratislava.

In Polen zou dat wel eens anders kunnen zijn. Voor velen zal de eerste kennismaking niet zijn met hoofdstad Warschau, maar het het zuidelijke Krakau. Waarschijnlijk heeft dat nog niet eens direct te maken met de (on)aantrekkelijkheid van de een of de ander, maar meer met wat er in de buurt te vinden is. 

En als je dan weet dat op minder dan een uur rijden van Krakau het voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau te vinden is, dan is de verklaring eigenlijk al gegeven.

Veel mensen komen namelijk naar Polen om een stuk geschiedenis te kunnen zien. Dat Krakau dan daarna een best wel aantrekkelijke stad blijkt te zijn is eigenlijk niet meer dan 'mooi meegenomen'.  De kennismaking met Polen biedt dan een opstapje naar een verdere verkenning van het land. Een land dat enorm groot en enorm afwisselend is. Ik zou zeggen: ga er eens een kijkje nemen.

En als je er dan toch bent, doe dan ook eens de buurlanden Slowaije en Tsechie aan. Daar is meer te vinden dan de brug in Praag en de pils in Pilsen. Echt waar!


PERSOONLIJK & SLIM MEER WETEN?
Neem contact op met Yourtripmytrip en bespreek de mogelijkheden. Ik stel graag een mooie reis op maat voor je samen! Allerscherpste prijs, beste service & compleet geregeld.

.