SCANDINAVIË
SCANDINAVIË: DENEMARKEN, FINLAND, NOORWEGEN & ZWEDEN


Hoppa! Vier landen in één klap. Strikt genomen behoort Finland echter niet tot Scandinavië. Landschappelijk gezien past Denemarken wat minder bij de andere drie. Eigenlijk dus genoeg redenen om ze apart te behandelen. Maar in één keer kan ook. Keuzes, keuzes. 


Datzelfde geldt ook voor een vakantie naar Scandinavië; véél mogelijkheden. Als het een roadtrip wordt in het hoge Noorden dan is de kans al heel groot dat je drie van de vier landen aan gaat doen, namelijk Noorwegen, Zweden en Finland. Boven de poolcirkel liggen ze vlak naast elkaar en rijd je gemakkelijk in één dag door de drie landen heen. 

Hoogtepunten zijn er genoeg; potvissen spotten op de Lofoten vanuit Andenes of de 'steden' boven de poolcirkel zoals Narvik, Alta en Tromsö. Zeer tot de verbeelding spreekt natuurlijk de Noordkaap. Het meest noordelijke puntje van ons continent. Je vindt er een standbeeld van een open globe én een mooi uitzicht. Moet je gezien hebben!

Of ga naar Zweden of Finland om je in de immense bossen en vele meren en rivieren uit te leven. Ga raften, kayakken of bungee jumpen. Alles kan! Kies je liever voor een citytrip dan zijn de mogelijkheden ook zeer divers; Helsinki, Kopenhagen en Stockholm zijn zeer bijzonder en ook Oslo heeft wel het een en ander te bieden. Denk ook eens aan Bergen; de schitterende ligging in het Noorse fjordengebied geeft absoluut extra cachet.


PERSOONLIJK & SLIM MEER WETEN?
Yourtripmytrip kent Scandinavië erg goed.  Ik regel desgewenst alles voor je inclusief eventuele overtochten en overnachtingen naar wens op campings of in cabins, lodges of hotels. The choice is yours!  Neem contact op met Yourtripmytrip en bespreek de mogelijkheden. Ik stel graag een mooie reis op maat voor je samen! Allerscherpste prijs, beste service & compleet geregeld.